Elektrisch rijden en autodelen voor heel Utrecht mogelijk

De komende twee jaar maakt Utrecht kennis met de voordelen van autodelen en elektrisch rijden.

Honderden Utrechters maken de komende twee jaar kennis met elektrisch rijden. Dat is het doel van het project ‘Testrijders Utrecht’. Vanaf vrijdag 30 juni delen twintig Utrechtse testrijders hun elektrische Volkswagen e-Golf met zoveel mogelijk stadsgenoten. Het project Testrijders is een initiatief van Natuur & Milieu en de gemeente Utrecht.

Kennismaken met elektrisch rijden

‘Het Testrijders project is een laagdrempelige manier om kennis te maken met elektrisch rijden. Uit de praktijk blijkt dat rijders van elektrische auto’s de beste ambassadeurs van elektrisch rijden zijn. In Utrecht zijn zij met hun e-Golfs dus eigenlijk rijdende showrooms,’ aldus Dorien Ackerman, hoofd Marketing bij Natuur & Milieu.

Voordelen voor Utrecht

Schonere lucht in de stad en het stimuleren van autodelen is voor de gemeente Utrecht de belangrijkste reden om deel te nemen aan het Testrijders-project. Wethouder Lot van Hooijdonk van de Gemeente Utrecht: ‘Elektrisch rijden heeft een groot voordeel voor de gezondheid van Utrechters omdat deze auto’s geen fijnstof uitstoten en een stuk stiller zijn dan auto’s die op fossiele brandstof rijden. Voor het klimaat is het voordeel dat er veel minder CO2 door vrijkomt. En autodelen zorgt ook nog eens voor meer saamhorigheid in Utrecht. Op meerdere fronten winst dus.’

Wil jij ook kennismaken met elektrisch rijden bij jou in de buurt? Bekijk hier de profielen van de Testrijders in Utrecht.

 

  • Leverancier:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid