Over Testrijders

Ruim 80 Testrijders hebben er samen voor gezorgd dat bijna 15.000 mensen hebben kennis gemaakt met elektrisch rijden en autodelen. Steeds meer mensen kiezen voor deze slimme en schone manier van vervoer.

Het Testrijders project

Stichting Natuur & Milieu streeft naar een mooie, duurzame wereld. Waarin mensen leven, werken en ondernemen zonder schade aan natuur en milieu. Waar duurzame keuzen gemakkelijk en aantrekkelijk zijn. We zien een wereld waarin mensen kiezen voor slim en schoon vervoer. Waar we gaan en staan waar we willen, zonder schade toe te brengen aan het milieu.

Zover is het nog niet. Ons verbruik van fossiele brandstoffen voor transport is een belangrijke bron van CO2 en verandert ons klimaat. De wereld warmt op. Om die opwarming te beperken, moet de uitstoot van CO2 omlaag. De Europese Unie wil de uitstoot per 2050 met 80-95% vermindert hebben ten opzichte van 1990. Een belangrijk onderdeel van de oplossing is elektrische mobiliteit en autodelen.

Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden en autodelen, startte Stichting Natuur & Milieu in 2014 het project Testrijders. In samenwerking met diverse gemeenten in Nederland, krijgen consumenten de kans om tegen een heel voordelig lease tarief, op een laagdrempelige manier, kennis te maken met elektrisch rijden. Daarnaast wordt het delen van de auto met kennissen, vrienden, buren, verenigingen en via een online deelplatform gestimuleerd. Op deze manier hebben inmiddels 80 Testrijders, gezorgd voor bijna 15.000 deelmomenten. Dat is fijn, want wist je dat 90% van de auto’s stil staat?

Een auto nodig? Kijk dan hier waar de Testrijders in jouw omgeving rijden.

  • Leverancier:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid