Over Testrijders

Wat houdt het project in?

Om nog meer mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden biedt Natuur & Milieu mensen de gelegenheid zich aan te melden als Testrijder. Als Testrijder rijd je tegen een aantrekkelijk tarief een jaar lang een elektrische auto en deel je de auto met zoveel mogelijk mensen. Met dit concept komen elektrisch rijden en autodelen samen. Op deze manier kunnen veel mensen op een laagdrempelige manier elektrisch rijden uitproberen.

Elektrisch rijden Utrecht

Schonere lucht in de stad en het stimuleren van autodelen is voor de gemeente Utrecht de belangrijkste reden om deel te nemen aan het Testrijders-project. Wethouder Lot van Hooijdonk van de Gemeente Utrecht: ‘Elektrisch rijden heeft een groot voordeel voor de gezondheid van Utrechters omdat deze auto’s geen fijnstof uitstoten en een stuk stiller zijn dan auto’s die op fossiele brandstof rijden. Voor het klimaat is het voordeel dat er veel minder CO2 door vrijkomt. En autodelen zorgt ook nog eens voor meer saamhorigheid in Utrecht. Op meerdere fronten winst dus.’

Wil je Testrijder worden?

Alle auto’s zijn op dit moment aan het rijden met een Testrijder. In Den Haag, Utrecht en binnenkort Zwolle is het alleen mogelijk om een auto te delen. Binnenkort komt Natuur & Milieu met nieuw locaties waar testrijders voor gezocht worden.

Als je interesse hebt om in de toekomst in een andere gemeente Testrijder te worden kun je dat aangeven via het contactformulier. Natuur & Milieu onderzoekt daarna de mogelijkheden.

Wil je een auto huren?

Kijk dan op de kaart met Testrijders en neem contact op. Dit kan vooralsnog alleen in Den Haag, Utrecht en  Zwolle.

Resultaat

Nadat in 2014 Rotterdam de eerste 10 Testrijders van start gingen, volgden nog eens 25 Testrijders, uit verschillende plaatsen rondom de A15. Ook in 2015 reden deze auto’s rond, met een grote hoeveelheid aan chauffeurs: de 35 auto’s zijn in totaal ruim 8.000 keer gedeeld! Natuur & Milieu ging begin 2016 van start in Den Haag met 20 testrijders in een nieuwe Volkswagen e-Golf. Sinds mei 2017 rijden er ook Testrijders in Utrecht en vanaf september in Zwolle.

  • In samenwerking met:
  • Leverancier:

Aanbieding

50% voltooid