Testrijders in jouw gemeente

Ben jij werkzaam bij de gemeente of provincie en wil je het project Testrijders lanceren? Neem contact met ons op.

In 2014 is Natuur & Milieu gestart met het programma Testrijders, een vernieuwend en innovatief project om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met elektrisch rijden en autodelen. Met de lancering van dit laagdrempelige initiatief neemt Natuur & Milieu de barrière weg die veel mensen nog weerhoudt om over te stappen op deze duurzamere manier van vervoer.

In samenwerking met de gemeente biedt Testrijders inwoners, bedrijven en organisaties de mogelijkheid om twee jaar lang te rijden met een volledig elektrische auto, tegen een zeer aantrekkelijke maandprijs. Deze auto wordt vervolgens gemiddeld zeven keer per maand gedeeld met vrienden, kennissen, buurtbewoners en onbekenden. Sinds de lancering hebben tachtig Testrijders in steden als Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Zwolle er voor gezorgd dat bijna 15.000 mensen kennis hebben gemaakt met elektrisch rijden en autodelen.

Met de lancering van Testrijders laat de gemeente zien koploper te zijn op het gebied van elektrisch rijden en autodelen. Met de transitie naar meer elektrische auto’s verbetert de luchtkwaliteit van de gemeente en reduceert de CO2-uitstoot. Autodelen zorgt er daarnaast voor dat het aantal auto’s in de gemeente afneemt, wat zorgt voor een verlaging van de parkeerdruk. Testrijders zijn de lokale ambassadeurs van elektrisch rijden en autodelen en vertellen op verschillende lokale en landelijke platformen hun verhaal.

Natuur & Milieu is verantwoordelijk voor het algehele projectmanagement; de werving van de deelnemers, PR en communicatie, organisatie van bijeenkomsten, het contact met de deelnemers en de partners. De gemeente is de opdrachtgever van het project en ondersteunt de communicatie tijdens de werving en gedurende het project. De gemeente zorgt daarnaast voor het plaatsen van openbare laadpunten wanneer een deelnemer geen eigen parkeerterrein heeft.

Testrijders in uw gemeente? Neem dan contact op met:
Lenneke Bolkenbaas
M: 06–83 410 737
E. l.bolkenbaas@natuurenmilieu.nl

  • Leverancier:
  • sponsor
  • sponsor
  • sponsor

Aanbieding

50% voltooid